Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Karina Hunnerup - Hunn

OM KARINA HUNNERUP  

Man mærker det, straks man træder ned i kælderbutikken på Peder Hvitfeldts Stræde: kreativitet, nærhed og en stor glæde ved at skabe. Ædelmetaller bearbejdes og ud af hverdagens kasserede ting vokser æstetiske, smukke smykker, som udstilles og sælges i HUNN, Karinas egen butik og brand. Her, i hjertet af København, har Karina Hunnerup holdt til som selvstændig smykkekunstner siden 2010.

Fra skrot til flot

Der findes en stor mængde skrottede ting, som vi fraskriver værdi, så snart de kasseres. Karina Hunnerup derimod, ser uudforskede muligheder og skønhed i det, vi andre mener, er ubrugeligt. Skraldefascinationen er opstået af en kærlighed til hverdagens skævheder:

”Det handler om at tage det, der er non-precious og som er sorteret fra som skrot, give det værdi og se det smukke i det,” forklarer hun.

”På den måde videreudnytter Karina Hunnerup dets potentiale og ud af skraldet fødes utraditionelle, unikke og æstetisk smukke smykker. For Karina er skraldet ikke det grimme, vi typisk forbinder med skrot, men inspirationskilder, med en masse information. Det være sig materialesammensætningen, farver, mønstre eller tekst.

 ”Det er en alternativ udgave af at samle skaller på stranden,” griner Karina. ”Nogle kigger på skaller. Jeg kigger på skrald!”

9 leaves left

Udover en evne til at skabe noget smukt ud af noget umiddelbart ubrugeligt, har Karina Hunnerup også en forkærlighed for at lege med ord.

 ”Ord har magt og power som kickstarter mig og sætter min tankevirksomhed igang,” forklarer hun. Hunnerups fascination af poesi og lyrik kommer til udtryk i smykkernes titler, som ”9 leaves left,” ”Th(r)ings to remember” eller ”Bread-tag.” Det giver smykkerne flere dimensioner og en lille finurlig historie. 

Tekstiler giver alternative perspektiver

Karina adskiller sig stilmæssigt, ved at kombinere tekstile materialer med ædelmetaller. Det kommer sig af, at hun startede sin kreative karriere på designskolen i Kolding, hvorfra hun har en master i tekstildesign fra 2007. På sin bachelor beskæftigede Karina Hunnerup sig hovedsagligt med tekstiler, men på hendes overbygning blev fokusset drejet over på smykker. For Karina betød det et bedre samarbejde med materialer, som bedre kunne bearbejdes, efter et ønske om at ”tale med materialerne,” som hun forklarer med et grin. Designmæssige teknikker, farvevalg og materialeforståelse har Karina bragt med sig fra tekstilernes verden, til arbejdet med ædelmetallerne.

At smykker er smukke…

… kan vi godt blive enige om. Men for Karina Hunnerup, er smykkerne ikke bare til pynt, for der er kundevejledning, specifikke behov og ønsker, mange tanker og særlige historier bag skabelsen. For Karina består udfordringen i at forny sig, i at udforske sig selv. Nysgerrighed, fantasi og en passion for poesi tilføjer smykkerne æstetik og kant, og repræsenterer samtidig en talentfuld dansk smykkedesigner, med en evne til at skabe feminine og unikke smykker. 

ART DISTRICT interviewer smykkekunstner Karina Hunnerup from ART DISTRICT on Vimeo.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2