Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Louise Degn

 OM LOUISE DEGN

Louise Degn, der blev uddannet guldsmed i 2005, har altid været kreativ og har tegnet, malet og lavet smykker derhjemme som barn.

”Efter gymnasiet var guldsmed det eneste, jeg kunne komme i tanke om, at jeg kunne tænke mig,” fortæller den unge guldsmed.

”Før jeg så var færdig med forløbet, havde jeg en læreplads og så har det kørt i hak siden. Det har været tilfældigt og alligevel som om det var dét, det skulle være.”

Louise Degn kom dog først rigtigt i gang med at lave sine egne smykker, efter hun blev fyret fra sit fuldtidsjob, da finanskrisen ramte. Sidenhen har hun stykket sin tilværelse sammen af bijobs og så sørget for, at der hele tiden var mindst en dag om ugen, hvor det var hendes egne smykker, der stod på dagsordenen.

Tekander, telefontegninger og barndomsminder

Louise Degn leder efter inspiration alle steder i sine omgivelser:

”Hver gang jeg ser et pænt billede i et blad, så klipper jeg det ud. Det kan være billeder fra boligblade med en flot bordopdækning med et flot fad, som jeg kan lave til en ring. Ser jeg noget yndigt, tænker jeg automatisk, at det kan blive til et fint smykke.”

Ofte udspringer idéerne til hendes smykker af almindelig hverdagsting, der har en særlig skønhed eller charme. En charmerende, antik vandkande eller forårets første sommerfulg. Yndlings-hønseringen fra dengang hun var barn eller en fin og eventyrlig tekande i rokokostil. Et fuglehus, en telefontegning... Eventyr og barndomsminder.

Det gode håndværk, de ægte materialer og et originalt design er nøglebegreber i hendes arbejde som guldsmed. Hertil føjer hun gerne en god portion humor. Hun laver smykker til den selvstændige kvinde, der sætter pris på skønhed og kvalitet og som møder livet med et smil.

Proces fra tanke til smykke

For Louise Degn er processen meget forskellig fra smykke til smykke. Mange gange har hun bare sat sig ned og er gået i gang, mens det andre gange har der været en lang og sej proces.

”Jeg har en masse tegninger liggende, hvor jeg har siddet og tegnet og tænkt, at sådan skal det være, men mange af de smykker er aldrig blevet til noget, for smykkerne, der er spændende at lave, er dem, hvor man bare går i gang og ser, hvad det bliver til,” forklarer Louise Degn. 

Louise Degn laver alting i hånden i første omgang og støber derefter produkternefor at lette processen.

Traditionelle guldsmedematerialer

”Materialerne er meget vigtige for mig når jeg laver smykker. Jeg bruger guld og sølv og så bruger jeg helst diamanter, så det er de ægte og traditionelle guldsmedematerialer der bliver brugt,” fortæller Louise Degn og fortsætter:

”Udover, at folk sætter pris på kvaliteten af materialerne kan jeg også godt lide, at folk griner, når de ser mine smykker. Det er dejligt, at kunderne køber dem fordi de synes, de er skønne og fordi de har en sjov historie.” 

Prisvinder

Fantastiske smykkekunstner Louise Degn oser af ART UP YOUR LIFE – og så har hun lige vundet årets Brand New Copenhagen pris! Læs mere om det her.  

Stort, stort tillykke til hende. Juryen bestod af kompetente fagfolk, og det ene medlem af juryen, Henning Kern (fra Dyrberg/Kern) udtalte blandt andet: ”Årets vinder laver meget kreative produkter med masser af humor. Produkterne rummer masser af storytelling og en figurativ narrativitet, som gør at designeren kan bevæge sig i mange retninger i sin fremtidige karriere.”

Louise Degn rammer tidens tendens og gør det sjovt; hendes smykker er elegante, simple, lækre og sjove på én gang. Der er både tekande-ringe, fuglehuse-øreringe, cupcake-ringe, vandkande- ringe og Mariekiks-brocher. Hun tilføjer humor til hverdagsting, og omvendt bidrager hun til, at hverdagen kan blive lidt sjovere for alle os andre.