Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Lis Engel

OM LIS ENGEL

 

Det skønneste gamle landhus i traditionel landhustil danner rammen om, hvad jeg bedst kan beskrive som,

et bombardement af kunstnerisk fryd. Fra hoveddøren bliver Lis Engelåbnet og til jeg lukker den bag mig igen, er det som at være med i en verden af eventyr, opdagelser og superlativerne står nærmest i kø for at komme ud af min mund. Jeg er på besøg hos kunst maler Lis Engel og der er værker og kreativitet overalt

Debut som 12 årig
Lis er oprindelig fra Bornholm, hvor hun i en alder af bare 12 år, debuterer med sin første, af mange, udstilling. Siden da uddannede Lis sig, cand. scient. med en phd i bevidsthedsændrende teknikker, og arbejdede sidenhed som lektor ved KU, i en lang årrække. Lange studieophold i London, Paris, New York og Géneve, hvor Lis studerer moderne kunst og dans, Medvirker til udviklingen af Lis´ kunst, ligesom hendes arbejde som aktiv danser og koreograf kaster retning af sig. 

Inspirationen
Inspirationen finder Lis i naturen, musikken , det levende møde og de stemninger og følelser som opstår.

"Det handler om frihed og mulighed for forvandling. Det handler om at bevæge sig ind i det ukendte, i det kendte. Den er et sted imellem det helt nære og uendelige, det kendte og det ukendte.  I det rum findes der bevægelser og det er de bevægelser der bliver til mine malerier", fortæller Lis.

Eventyr, fantasi og mytologi finder også vejen fra Lis og ud igennem penslen, og størstedelen af Lis værker har et (venligt) eventyr agtigt, væsen eller dyr indarbejdet.

En "ret så nede på jorden" kvinde - med nogle "ret så imponerende" anerkendelser
Lis har modtaget en række anerkendelser for sin kunst. Senest blev Lis anerkent i Berlin 2015, på Galleri Marzia Frozen, hvor hun havde 3 værker med på en udstilling, tilegnet de 15 bedste kunstnere i Europa. Før det, fik hun Raphael Sanzios award 2014 fra "Italia in Arte" og listen fortsætter.

Lis´ kunst er så meget mere end det umiddelbare, og det ligger også i sætningen Lis modtog fra direktøren af Marzia Frozen Galleri, "It's  really  interesting  code  to read".

Selvom Lis har udstillet i mange lande, modtaget en række priser og er en meget erfaren kunstner med en fyldt rygsæk mærker man det ikke. Der er intet krokket eller "Chauteauneuf de pape og løftede øjenbryn" over hende, men en uendelig beleven, smilende og ukompleceret personlighed. Maleriernes ægthed kommer ikke bare af et godt talent - det er helt sikkert. 

 

Vil du se selv, udstille nogle af Lis værker eller forespørger på et bestillingsarbejde?
Vil du selv en tur til Humlebæk og opleve Lis´ værker så skiv en mail til hello@artdistrict.dk, så oplyser vi adressen. Tag dig god tid, når du besøger hende, og husk at gå ud i haven. Her finder du et lille glas-studie med kig til himlen. 


Ønsker du, at udstille Lis værker, eller har du en bestilling der skal speciallaves, så skriv direkte til kia@artdistrict.dk

 

"Kunst handler om liv, og liv handler om at berøre og blive berørt og om, at bevæge og blive bevæget - vi er altid en del af en større helhed. " citat: Lis Engel

 

Når Lis ikke maler, underviser eller udstiller er hun aktivt medlem af:

Den internationale kunstgruppe Art of Imagination  
Biam http://www.artmoney.org
De danske kunstgrupper 
Kunstgruppen Colour-Flow 
Den censurerede gruppe, Kunstrunden Nordsjælland.
Kunstnersammenslutningen Galleri Nybro

Og medstifter af:

Dynamic Art kunstgruppe.