Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Amira Rahim

OM AMIRA RAHIM

 

På bare få år er Amiras kunst blevet genstand for meget opmærksomhed, og både første gangs købere og erfarne samlere henvender sig. Amira er en energisk og Amira Rahimproduktiv kunstner, som uden tvivl vil påvirke kunder, samlere og fans i mange år frem. 

Da jeg møder Amira første gang er det fordi jeg har ringet til hende, efter at have set et maleri på Café Arabia i Abu Dhabi. Jeg laver den opringning, fordi der er noget ved det maleri. Noget der er i live. Der er power, coolness og beslutsomhed.

Godt at jeg ringede, for foran mig sidder en passioneret kvinde med et kæmpe potentiale og fortæller, i al beskedenhed, om sig selv og hendes kunst. 

Originalitet igennem intellekt, lidenskab og teknik
Amira D. Rahim er en alsidig maler, der primært arbejder i akryl og mixed media. I legen med farver og teksturer, på papir og lærred, arbejder hun mellem abstrakt og figurativt. Ofte mødes formerne et sted i midten. Ser man på brug af farver og mønstre i hendes abstrake form, synes den ved første øjekast, at være stærkt påvirket af den sene abstrakte ekspressionisme.

Men når vi for lov at forstå Amiras baggrund og inspiration, afsløres en kunstner der med succes har blandet lidenskab, intellektuel stringens og teknik og gjort den til et friskt og originalt arbejde med kunst.

Vejen til kunsten 
Amira er oprindeligt fra New Jersey, hvor hun i sit barndomshjem, opdagede kærligheden til det kunstneriske. Amira kunne forsvinde ind i en tegning i timevis og bruge timer og dage på finpudsning af teknikken.

 

"Jeg vidste tidligt, at jeg kunne tegne. Jeg kunne underholde mig selv, familie og venner med identiske gengivelser af populære tegneseriefigurer, portrætter, eller scener fra min egen fantasi. Så man kan godt sige, at jeg har identificeret  mig som kunstner, siden jeg var barn. Men jeg har aldrig vidst, at jeg faktisk kunne satse på at leve af det, så jeg fokuserede på det mere akademiske."

 

Amira er uddannet sociolog, har læst Portugisk og rejst i 10 lande, alt imens hun har gennemført uddannelses programmer både i Brasilien og i Europa. Imens Amira var under uddannelse og på rejse, har hun fodret passionen med universitetskurser i tegning, maleri og kunsthistorie. 

Det endelig spring og inspirationen fandtes i Abu Dhabi
I 2013 bliver Amira gift og flytter til ørken metropolen Abu Dhabi. Det var der, væk fra de trygge rammer, at hun tog fat  i passionen for alvor. Inspirationen udebliver dog i det tørre ørken terræn, og derfor begynder Amira at eksperimentere med abstrakt kunst, og så sker der noget. Med farver som muse, udforsker Amira farvernes terapeutiske egenskaber og tilfører malerierne tekstur og udtryk.

 

"Mit arbejde er et forsøg på at skabe det smukke, som jeg ønsker for verden. Jeg begynder med en følelse eller et billede om et maleri i mit hoved, og søger derefter intuitivt efter det på lærredet. Det spontane og de mange lag giver mine malerier hver deres egen unikke energi. Jeg bruger mine erfaringer fra mine rejser og mine uddannelser i mit arbejde, og jeg forsøger at udforske dem med en nysgerrig optimisme om den menneskelige tilstand. "

 

Amira Rahim i dag
Amira maler fra sit hjemmestudie i Abu Dhabi. Når hun ikke arbejder på et maleri finder du Amira i færd med, at høste inspiration til fremtidige kunstværker. Af aktuelle inspirations kilder er tekstiler, farver og unikke temaer for den arabiske region; herunder abayaer og kameler. Hendes andre kreative sysler omfatter at lære grafisk design, at være kreativ iværksætter og at designe tekstildesign.

Jeg glæder mig enormt over, at arbejde sammen med Amira og fortælle hendes historie.

Amira Logo