Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Ditte Sørensen

OM DITTE SØRENSEN OG ”MADSTITCH”

 

Hvad pokker er ”Madstitch”?

Madstitch er en original sewing art og en forunderlig billedverden fuld af overraskelser udviklet af tekstilkunstner Ditte Sørensen. Ditte syer billeder på symaskine, og forener ældgamle håndværkstraditioner med nye medier. Alle original billeder er baseret på enten stof, eller syede papircollager hvor mange værker indeholder skjulte overraskelser, fx i form af auditive aftryk såsom QR koder med ”spoken words” og andre skæve fortællinger.

”Må indrømme, at jeg finder idéen om en hemmelig eller skjult historie indeni et værk utrolig interessant og derfor bruger jeg den selv”, fortæller Ditte.

Hvem er Ditte Sørensen?

En høj smuk kvinde med et kæmpe smil. Det er hvad jeg møder, da jeg finder frem til Blågårdsgade 29 i KBH, hvor Ditte har sit værksted. Et værksted der minder om en kunst hule fyldt med tekstiler, tråde, rammer, idéer og igangværende kunstværker. 

Med en fortid som stylist i Danmark, Spanien og Tyskland samt en prof. bach. i tekstildesign, håndværk og formidling, er rygsækken spækket med know how og erfaring.

Når vi taler sammen fornemmer jeg et menneske fyldt med ideér, dybe tanker og skæve betragtninger, og en time og en masse fortællinger senere, kan jeg snildt øjne Ditte, i samtlige værker jeg ser på mit besøg. Det er s*u ret flippet!

Det er skønt at være ”Mad” når man kan stitche det

Ditte er selv lidt ”mad”. Hun står fx på rulleskøjter hver dag, til og fra værkstedet, og ind imellem tæller hun de gange hun kunne være blevet kørt ned, hvis ikke hun hele tiden var 200% fokuseret. 

Livet skal have lidt madness og kant,”selvom jeg godt ved at det er tåbeligt og jeg burde lade være, så kører jeg uden hjelm på”, fortæller Ditte. ”Så tæller de gange jeg ikke blev kørt ned lidt mere og når hjelmen er ae er der mere frihed, brøl, madness og puls. Når der er det, ja - så er der mere power til min stitching,slutter Ditte af.

Det er ikke bare en sjov idé

Der er substans, skildringer og dybt professionelt kunstarbejde bag – når tekstilerne finder sammen til deres endelige udtryk, i Dittes tekstil kunstværker. Sammensmeltningen mellem interessen i den skjulte historie, samt livets ups and downs er helt tydelig, og når tekstilerne syes sammen med Dittes eksperimenterende tilgang, er det langt fra bare en sjov idé. Det er kompliceret og professionelt arbejde, der bliver til ”Madstitches”.

Madstitch

 

MADSTITCH - Sewn Art - http://bit.ly/SewingArt from ART DISTRICT on Vimeo.