Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Silleknotte

SILLEKNOTTE

Silleknotte

Ægte kærlighed

Kødbyen i København. Der finder du Iben Friis Sørensen. Designeren bag brandet SILLEKNOTTE. Hendes ultra fede kollektion af læder designs til både mænd og kvinder, er lavet i hånden med stor umhu og ægte kærlighed til håndværket og læderet.   

Hvert eneste design fremstiller Iben helt specielt efter gamle rige traditioner. Med omhyggelige snit og detaljerede, håndsyede sting, tilhører SILLEKNOTTE eliten af innovation og ekspertise indenfor contemporary dansk design. Hvert eneste design er resultatet af Ibens instinkt, uddannelse og historie. 

Opvæksten og navnet SILLEKNOTTE

Ibens opvækst på landet, nærmere betegnet Als i Syd Jylland, danner grobund for hendes arbejde med læderet. Allerede som lille elsker Iben heste og særligt læderet på sadler og hovedtøj har en stærk tiltrækning på hende. Det er helheden, der er tiltrækkende. Duften, vægten, teksturen og måden hvorpå det ældes med stil og med den rette pleje kan holde for livet;

"Jeg elsker den unikke duft af læder balsam, sadel sæbe og den sukkersøde duft af ​​læder fedt," fortæller Iben. 

Familien Friis Sørensen er en familie af heste elskere og navnet SILLEKNOTTE blev da også til på baggrund af en hest. Ibens mormor havde en særlig favorit i et hestevæddeløb. Den hest kaldte hun for SIlLEKNOTTE. Navnet hang ved mormoren og Iben, så år senere besluttede Iben at bruge det kærlige øgenavn, som navnet til det, der i dag er hendes "læder-imperie". 

Grundighed og kompromisløs - også overfor vennerne

Design fra Ibens hånd er tro overfor materiale, detaljer og grundighed. Det er sådan Iben er. Ordentlig og kompromisløs i sit arbejde. Læder huderne kommer fra køer i Sydfrankrig, bliver sendt til indfarvning i Italien og herfra bliver de kræsent udvalgt af Iben, som laver det til ægte kvalitets design.

Resultatet er holdbart design af høj kvalitet, som er klar til at tage imod slidtage og minder fra dens ejer. Det er stolt design, som ældes med ynde, tager farve til sig over tid og får mere og mere personlighed med årene. Særligt den røde tråd hun syer med, får virkelig karakter med tiden.  

Hvert eneste design bærer personlighed, sjæl og navn efter en af Ibens venner. 

"Ligesom en ven så ældes de med dig, de bliver hos dig og måske skal de fra tid til anden, have lidt omsorg tilbage igen." 

Vi har mødt en stærk personlig karakter med masser af kærlighed til sine venner. Tænk at være Ibens ven. Sikke en ære.

ART DISTRICT interviews designer SILLEKNOTTE from ART DISTRICT on Vimeo.

 

Silleknotte