Passion, Kant, Talent & Kvalitet finder du her på online galleriet Art District.dk - Art Up Your Life ! 

You're currently on:

Tine Wessel

Sig det med nål og tråd

Tine wesselBroderi forbindes ofte med bedstemødre, dækkeservietter og blomstermotiver. Men for 39-årige Tine Wessel er det gamle kunsthåndværk meget mere end nål, tråd og korsting. 

»Broderiet har en fantastisk fortælleevne. Med nålen kan du fortælle historier og udtrykke budskaber« siger den moderne brodøse.

Mere end et klassisk kvindehåndværk
Et portræt af Nelson Mandela, hvor ansigtstrækkene er maskinbroderet og håret håndbroderet i franske knuder eller børnehoveder broderet som blå balloner og statements som Iconic is the new ironic skrevet med nål og tråd. Det er bare nogle af resultaterne, når Tine blander nutidige tendenser med det klassiske kvindehåndværk.

Men for Tine er broderi også meget mere end et kvindehåndværk: 

»Broderi har aldrig været accepteret som en kunstform. Det har mere bare været noget, som kvinder gjorde derhjemme. Derfor har jeg heller ikke lyst til at blive sat i bås med kunsthåndværk. Jeg vil gerne ha’ at man ser broderi som andet end korstingsbroderede puder,« siger hun. 

Ubegrænsede muligheder
Én af de ting, som Tine betragter som broderiets styrker er, at det har ubegrænsede muligheder. 

»Broderi kan så meget. Det kan føre én så mange veje. Der findes mindst 180 forskellige slags sting – og ét sting kan udforskes rigtig meget. Man kan lave det løst og stramt eller arbejde med forskellige trådtyper.«

Men Tine bliver også ved med at få ideer til nye broderier, der afviger fra, hvad vi forbinder med klassisk broderi. Hun blander for eksempel mange forskellige teknikker – lige fra hånd- og maskinbroderi til at brodere på forskellige materialer, som for eksempel tyl, opløseligt plastik og portrætfotos.

The needle has a point
For Tine er det vigtigt, at broderierne har budskaber. Derfor er mantraet ”The needle has a point” også tilbagevendende i hendes arbejde. At brodere er en meditativ og afstressende proces, men det betyder også meget, at nålen kan fortælle historier og udtrykke budskaber, fortæller hun. For hvis modtageren reagerer på det øjet ser, er Tine meget tilfreds:

”Det gør ikke så meget hvordan de reagerer, men jeg håber, at det bevæger noget i dem. At de kan se, at der er tænkt over tingene, at udtrykket skubber lidt til dem og at de bliver overraskede.”

»Jeg kan jo ikke vente«
For bare et år siden blev Tine færdiguddannet tekstilformidler med speciale i broderi fra Håndarbejdets Fremme. Men allerede længe før hun startede på uddannelsen var hun overbevist om, at det var broderiets tråd, der skulle forfølges. For i snart 7 år har Tine været optaget af broderi og derfor også broderet dagligt.

»Jeg kan ikke lade være. Broderiet gør mig så glad og så rolig« forklarer hun.                                                         

Og selvom der ikke er mange, der kan leve af at brodere, så lever Tines drøm stadig:

»Jeg ved ikke, hvordan broderi vil blive modtaget. Måske er jeg lidt på forkant, men jeg kan jo ikke vente.«

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2